Izpolnite anketo in sooblikujte trajnostni razvoj zelene Murske Sobote

Datum objave: 6. 10. 2021
Novice

Mestna občina Murska Sobota se je prijavila na nacionalni poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje vpeljevanja trajnostnega poslovanja  v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma – SLOVENIA GREEN.

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je celovito zasnovan nacionalni sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji. Destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in skozi znamko SLOVENIA GREEN zeleno delovanje tudi promovira. Z znakom Slovenia Green Destination se bo Mestna občina Murska Sobota na domačem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ki za občino izvaja postopek pridobitve, znaka Slovenia Green preko različnih aktivnosti zbira podatke o trajnostnem razvoju občine. Analizirano bo stanje na področju destinacijskega managementa, narave in pokrajine, okolja in podnebja, kulture in tradicije, družbene klime in poslovanja turističnih podjetij.

Ob tem se izvaja obsežno anketiranje lokalnega prebivalstva, obiskovalcev in turističnega gospodarstva. Ankete najdete na naslednjih povezavah:

Izpolnite anketo tudi vi, sooblikujte trajnostni razvoj zelene Murske Sobote in pomagajte izboljšati izkušnjo destinacije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem