Izveden regijski teritorialni razvojni dialog

Datum objave: 29. 5. 2020
Novice

V Murski Soboti je v četrtek 28.5.2020 v organizaciji Razvojnega centra Murska Sobota v sodelovanju z Zavodom za turizem in razvoj Lendava potekal prvi regijski teritorialni razvojni dialog.

Teritorialni razvojni dialogi potekajo vse od leta 2019, do sedaj v organizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za infrastrukturo, vendar zaradi aktualne situacije v zvezi s koronavirusom, tokrat organizirani prvič samostojno na regijski ravni.

Kaj je teritorialni razvojni dialog? Dialog se uresničuje skozi delovne sestanke z nosilci regijskih projektov (občinami) vključenih v Dogovor za razvoj regije (DRR) s pregledom aktualnega stanja in predvidene časovnice izvedbe posameznega projekta.

Izmenjali smo aktualne informacije, izkušnje in reševali morebitne odprte dileme za skupno 15 pomurskih projektov, od tega 7 projektov poslovnih con, 6 projektov kolesarskih povezav ter 2 projekta nadgradnje vodovodnega sistema oskrbe s pitno vodo. Navkljub aktualni situaciji pomurski projekti sledijo zastavljeni časovnici.

Napredek v izvajanju projektov bomo preverili spet na naslednjem regijskem razvojnem dialogu, predvidoma konec meseca junija. Spremljajte nas.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem