Izvedeno delovno srečanje z novoizvoljenimi župani

Datum objave: 13. 1. 2023
Novice

Danes je v regijskem promocijskem centru EXPANO potekalo delovno srečanje predstavnikov razvojnih agencij in regijskih organov z novoizvoljenimi župani.

Spomnimo. Novembrske lokalne volitve so prinesle svež veter sprememb, saj so bili v desetih pomurskih občinah izvoljeni novi županji in župani. Novi županji sta bili izvoljeni v občini Gornja Radgona in Odranci, novi župani pa v občinah Hodoš, Križevci, Lendava, Puconci, Rogaševci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Veržej in v Mestni občini Murska Sobota.

Na srečanju smo novoizvoljeni županji in županom predstavili delovanje mrežnega pogodbenega partnerstva, ki ga sestavljamo Razvojni center Murska Sobota, nosilna regionalna razvojna agencija in sodelujoče institucije: Razvojna agencija Sinergija, Razvojna agencija PORA G. Radgona, Prleška razvojna agencija in Zavod za turizem in razvoj Lendava, splošne razvojne naloge, ki jih agencije opravljamo v regiji, jih seznanili z regijskimi organi – Razvojnim svetom Pomurske regije, Svetom Pomurske razvojne regije, Razvojnim svetom kohezijske regije Vzhodna Slovenija, Regijsko razvojno mrežo Pomurje -  in njihovo vlogo.

Nadalje smo jim predstavili najpomembnejši strateški dokument regije, tj. Regionalni razvojni program Pomurske regije 2021-2027 ter podali informacijo o izvajanju dogovora za razvoj regije in o prihajajočih aktivnosti v tem letu, pomembnih za občine.

Udeleženci so delili mnenje, da je za premagovanje regijskih izzivov, medsebojno sodelovanje neizogibno in nujno potrebno. Koraki v to smer so bili z današnjim srečanjem začeti.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem