Izzivi outdoor storitev: pravni in organizacijski okvirji

Datum objave: 22. 11. 2021
Novice

V času epidemije se je povečalo povpraševanje po outdoor aktivnostih, ki so tudi osrednji fokus promocije Slovenije v prihajajočem letu. Ne glede na že obstoječo ponudbo outdoor aktivnosti v Pomurju, se pojavljajo nove ideje in z njimi tudi vprašanja, ki se navezujejo na organiziranost in druge pravne okvirje, ki jih mora ponudnik zadostiti, da bo lahko izvajal dejavnost v skladu z vsemi predpisi.

Zato vabimo akterje, ki ponujate športne veščine, naravno dediščino, turistična društva in druge, ki iščete ideje, kako oblikovati privlačne produkte outdoor turizma, da se odzovete na poziv in odgovorite na vprašanja v prijavi.

Zaradi trenutnih razmer se bo Lab zgodil v 2 fazah: najprej bomo na podlagi 1na1 mentorskih sestankov poskušali jasneje definirati konkretne izzive posameznih ponudnikov in morda tudi že našli rešitve, v drugi fazi pa se bomo srečali (kakor hitro bodo razmere to omogočale) v živo v Expanu v Murski Soboti in skupaj predelali glavne izzive, si ogledali primere dobrih praks in odgovorili na izzive s konkretnimi rešitvami.

Vabimo vas v LAB na temo pravnih in organizacijskih okvirjev s fokusom na outdoor turizmu. Na njem bomo podali odgovore med drugim tudi na naslednja vprašanja:

  • Kateri so najpogostejši pravni izzivi s katerimi se srečujejo ponudniki outdoor storitev?
  • Kako jih lahko uspešno rešujemo? 
  • Kako vnesti v ponudbo elemente kreativnega turizma?

Prijave zbiramo na povezavi v spletu. Prijavite se lahko do 10.12.2021 oziroma do zapolnitve mest. Število udeležencev je omejeno!!!

Vsebine nastajajo v Centru kreativnosti in Rajzefibru v sodelovanju z mentorji UP FTŠ sTOUdio Turistica in partnerstvom From Zero in Servis 8 ter z lokalnimi partnerji.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem