Je Pomurje pripravljeno na zdravstveni turizem?

Datum objave: 20. 8. 2020
Novice

Regija, ki jo je nekoč zalivalo Panonsko morje, je še danes izredno bogata z vodami. Termalna voda, zdravilna voda, vodni izviri in slatinski vrelci so razlog, da sta zdraviliški turizem in turizem dobrega počutja na tukajšnjem področju doživela velik razcvet. Edinstvene vode, ki pripomorejo k zdravju in dobremu počutju, vabijo obiskovalce v Pomurje že več kot 150 let. Blagodejno namreč delujejo pri boleznih srca in ožilja, revmatskih obolenjih, poškodbah, boleznih presnove, motnjah gibalnega sistema ter lajšajo telesno in duševno izčrpanost.

Za uporabo tega potenciala bo projekt HEALPS2 regionalnim deležnikom, podjetjem in oblikovalcem politike omogočil dostop do znanja o inovacijah in do konkretnih orodij za pripravo turističnih produktov. Pripravili bomo priporočila za različne ravni politik ter smernice in orodja za razvoj verige izdelkov in storitev za širjenje znanja o zdravstvenem turizmu. Na ta način se podpira spodbujanje inovacij, usmerjenih v manjša podjetja in destinacije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem