Kako bomo potovali naslednjih šest mesecev?

Datum objave: 2. 11. 2021
Novice

Evropska potovalna komisija je objavila deveto poročilo o spremljanju kratkoročnih potovalnih namer v Evropi, ki jo izvaja na desetih največjih evropskih trgih in se nanaša na potovanja v naslednjih šestih mesecih.

Kar dve tretjini Evropejcev je optimističnih in načrtuje potovanje v jesenskem ter spomladanskem času, petina jih ne pričakuje, da bo COVID 19 vplival na njihove potovalne načrte, kar je najvišji delež od septembra 2020.

Čeprav je namera potovanj velika, pa je veliko ljudi še vedno zaskrbljenih zaradi karantenskih ukrepov, skrbijo jih tudi spremembe omejitev med samim potovanjem, naraščajoče številke okuženih primerov na finalni destinaciji, potovanje z letalom in transport znotraj destinacije.

V jesenskem času narašča zanimanje za krajše mestne oddihe (1-3 noči), zato so priporočila za urbane destinacije predvsem, da spodbujajo krajša potovanja za družine in pare, skupaj s prevozniki pripravijo paket z vozovnicami za vožnjo po destinaciji z avtobusom ali vlakom, promovirajo praznično zimsko sezono z božičnimi tržnicami, dejavnostmi v naravi (smučanje..)..

Še vedno pa ostaja skrb za zdravje in varnost na prvem mestu, zato se je potrebno držati strogih protokolov ter o njih tudi obveščati preko spletnih strani, družbenih medijev, vodilnih potovalnih aplikacij ipd.

Vir: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem