Kako bomo živeli, bo odvisno od nas samih

Datum objave: 10. 7. 2020
Novice

Danes človek za zadovoljevanje svojih potreb in želja porablja bistveno več virov, kot jih lahko trajno zagotavlja naš planet. Preživetje človeka je zato na dolgi rok zelo vprašljivo, saj odgovora na vprašanje, kaj se bo zgodilo, ko bomo porabili večino virov, ki jih potrebujemo, ni. Posebej je v tej luči pomembno vprašanje, kaj se bo zgodilo, ko bomo nepovratno porabili ali uničili vire, ki jh nujno potrebujemo za svoj obstoj - zrak, vodo, hrano ... 

Trajnostno ravnanje je tako ravnanje, da bi te vire lahko uporabljali čim dlje in jih čim manj nepovratno ogrožali. Kakšna ravnanja so trajnostna in kako naša vsakdanja ravnanja vplivajo na porabo in ogrožanje virov želimo ozavestiti skozi projekt GreenReg, predvsem v organizacijah, ki so razvojno usmerjene. 

V ta namen smo začeli z izvajanjem uvodnih delavnic v razvojnih organizacijah v regiji. Z njimi želimo spodbuditi organizacije, da se zavejo svoje vloge pri usmerjanju razvoja v regiji, ter se vključijo v projekt GreenReg. Z njim želimo v Razvojnem centru Murska Sobota razvijati krepitev lastnih kompetenc na področju trajnostnega razvoja, kakor tudi kompetenc in znanja v ostalih razvojnih in podpornih institucijah v regiji.

V ta namen smo tudi pripravili FB stran GreenReg, kjer objavljamo novice s področja trajnostnega razvoja in trajnostnih praks ter novice projekta.

Prijavite pa se lahko tudi na Zeleni novičnik, ki vam dobre prakse, novice in ideje prinaša v vaš predal elektronske pošte. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem