Kako izpolnjevati obveznosti s področja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti v podjetjih?

Datum objave: 29. 10. 2018
19. 11. 2018
Izobraževanje

V okviru projekta SPOT svetovanje Pomurje vas vabimo na brezplačno delavnico

Kako izpolnjevati obveznosti s področja varnosti in zdravja pri delu

ter požarne varnosti v podjetjih?

19. novembra 2018, ob 13.00 uri

v prostorih OOZ Murska Sobota, Lendavska ulica 33, Murska Sobota

Komu je delavnica namenjena:

Delavnica je namenjena samostojnim podjetnikom, ki zaposlujete delavce ali ste samozaposleni ter podjetjem. Prav tako je delavnica namenjena potencialnim podjetnikom.

Cilj delavnice:

Cilj delavnice je, da se seznanite z obveznostmi s področja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti, ki jih imate bodisi kot podjetniki ali pa samozaposlena oseba. Na praktičnih primerih bodo predstavljeni roki, v katerih je potrebno preverjati znanje delavcev, izvesti pregled delovne opreme in vseh drugih obveznosti, kjer je potrebno periodično izvajanje aktivnosti. Izvedeli boste kaj so najpogostejše kršitve na tem področju in kako jih odpraviti oziroma se jim izogniti.

Vsebina delavnice:

    Pregled obveznosti in pregled potrebne dokumentacije, ki jo delodajalci oz. samozaposleni potrebujejo na področju varnosti in zdravja pri delu
    Zakonske novosti, spremembe
    Seznanjanje delavcev z interno dokumentacijo (načrt promocije zdravja, prepovedane droge, alkohol, ocena tveganja ipd.) in kaj lahko izdelamo sami?
    Vodenje evidenc na področju varnosti pri delu in požarne varnosti
    Ukrepanje v primeru nezgod pri delu (dokumentacija, poročanje na IRSD)
    Zagotavljanje osebne varovalne opreme
    Sodelovanje z izvajalcem medicine dela
    Aktivnosti na področju varstva pred požarom (pregled sistemov aktivne požarne zaščite, požarni red, načrt evakuacije, usposabljanje zaposlenih)

Strokovna izvajalka:

Predavateljica je mag. Katarina Železnik Logar, IVD MARIBOR, vodja PE Ljubljana, ki že 16 let dela na področju varnosti in zdravja pri delu. Je izvajalka strokovnih seminarjev na temo varnosti in zdravja pri delu, sodeluje v raznih strokovnih in delovnih skupinah s tega področja. Ima pa tudi pridobljeni naziv svetovalke za promocijo zdravja.

Trajanje delavnice

Delavnica bo trajala 3 šolske ure.

Prijave

Prijave sprejemamo do 15.11.2018 oz. do zapolnitve mest na mail: renata dot-no-spam stanko at-no-spam ozs dot-no-spam si ali sonja dot-no-spam erjavec at-no-spam ozs dot-no-spam si oziroma na mobi: 041 747 550.

Delavnica je za udeležence brezplačna.  VEČ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem