Kako osvojiti evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za leto 2020?

Datum objave: 15. 4. 2020
Novice

V ta namen ne spreglejte Javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2020.

Evropska komisija, Generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednje velika podjetja ter SPIRIT Slovenija, javna agencija vas vabita, da predstavite svoj podjetniški doprinos lokalnemu, regionalnemu ali nacionalnemu gospodarstvu.

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva, za katere je dala pobudo Evropska komisija, se podeljujejo kot priznanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu. Nagrade so namenjene tudi krepitvi podjetniške zavesti, dejavnosti podjetniške politike in njenega uresničevanja ter nagrajevanju uspeha.

Prijavijo se lahko nacionalne institucije in organizacije, kraji, mesta, regije in skupnosti, kot tudi podporne inštitucije, nosilci izobraževalnih programov in podjetja.

Za nagrade se lahko potegujejo tudi javno-zasebna partnerstva med javnimi institucijami in zasebnim sektorjem, katerega namen je zagotavljati financiranje, vzpostavljanje, prenavljanje, vodenje ali vzdrževanje infrastrukture za pomoč pri ustanavljanju, rasti in razvoju podjetij.

Svoj projekt lahko prijavite na eno izmed naslednjih kategorij:

  • Spodbujanje podjetnosti
  • Naložbe v podjetniška znanja
  • Izboljšanje poslovnega okolja
  • Spodbujanje internacionalizacije poslovanja
  • Podpiranje razvoja okolju prijaznih tržnih rešitev in trajnostnega ravnanja z energetskimi viri
  • Družbeno odgovorno in odprto podjetništvo

Nasvet: Evropska komisija v letu 2020 velik poudarek namenja trajnostno naravnanim projektom in naložbam v podjetniška znanja vseh zaposlenih.

Natečaj poteka dvostopenjsko. Na prvi stopnji se zbirajo prijave na nacionalni ravni do najkasneje 5.junija 2020. Dve najbolje ocenjeni prijavi se s strani SPIRIT, javne agencije posredujeta na Evropsko komisijo do najkasneje 3.julija 2020. Strokovna komisija do novembra 2020 oceni vse prispele prijave in najboljše nagradi z »Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva«. Nagrade se podelijo na prireditvi v okviru evropskega srečanja MSP, ki bo potekalo novembra 2020 v Berlinu.

Za pojasnila se obrnete na nacionalno koordinatorko mag. Mojca Skalar Komljanc, e-naslov: mojca dot-no-spam skalar at-no-spam spiritslovenia dot-no-spam si, Tel: 0590 89 528.

Podrobne informacije si lahko ogledate TUKAJ

Pokažimo podjetni Evropi, kaj imamo, kaj znamo in kaj želimo deliti z drugimi.

Projekt »SPOT svetovanje POMURJE 2018-2022 «: Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem