Klub Lutra - Naj vaš otrok razišče svet znanosti v družbi novih prijateljev

Datum objave: 23. 2. 2022
Novice
PONI podjetno nad izzive

Spoznavanje sveta znanosti na nerelevanten način, začeten neuspeh in vsesplošno napačno prepričanje, da je znanost le za izjeme so trije pomembni razlogi, zakaj številni mladi ne marajo fizike, matematike, programiranja in ostalih znanosti.

Po končanem magisteriju na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, opravljenih praksah na ljubljanskih gimnazijah in večletnih izkušnjah z inštruiranjem so se mi ta dejstva vedno znova potrdila. Moja želja po spremembi in lastni poslovni poti me je pripeljala na PONI, kjer razvijam poslovno idejo za Klub Lutra, v katerem bi mladi v Pomurju skozi dinamične tečaje raziskali svet znanosti v družbi novih prijateljev.

V vedno hitreje spremenljivem in k napredku usmerjenemu svetu so osnove znanstvenega razmišljanja, sposobnost reševanja problemov in znanje programiranja pomembne lastnosti mladih. Za razvijanje kritičnega in inovativnega mišljenja ter učenje učinkovitega samostojnega učenja je pri pouku pogosto premalo časa. Zato si v Klubu Lutra želim z interaktivnimi tečaji in z reševanjem relevantih izzivov otrokom in mladim omogočiti prve uspešne korake v svetu znanosti. Obenem pa želim nuditi priložnost za razvijanje socialnih vrlin in uspešnega ustvarjanja v družbi prijateljev, kjer bo radovednost vedno naslovljena.

Preveri spletno stran Kluba Lutra!

Jan Jurkovič, udeleženec programa PONI Pomurje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem