Ko staro postane novo najljubše

Datum objave: 1. 4. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Srčno verjamem, da lahko na kreativen način zmanjšamo količino odvrženih oblačil in s tem naš planet ohranimo varen. Izjemno rada iščem vrednost v starih stvareh in svojo ustvarjalnost združujem s trajnostnim načinom življenja.  

S svojimi umetniškimi izdelki in storitvami se osredotočam na problematiko hitre mode, tekstilnih odpadkov in na njihovo ponovno uporabo. Moja ustvarjalna praksa vključuje ilustracije iz ostankov blaga ter z edinstvenimi vezeninami obnovljena rabljena & vintage oblačila. 

Spodbuditi te želim k bolj odgovorni in trajnostni potrošnji, ti približati okolju, ljudem in živalim prijazno modo ter ti pokazati, kako enostavno je monotonim tekstilnim izdelkom vdihniti novo življenje. 

Vedno stremim k drugačnosti in brezčasnosti, kar najlažje dosežem, ko ostajam zvesta sama sebi (namig: cvetlice, pasteli in barve zelenja). 

Včasih dobre ideje pred realizacijo potrebujejo le malo pomoči. Še posebej, ko se prepustiš toku neznanih voda. Meni pri tem pomaga ekipa PONI programa, v katerem sodelujem že od februarja. Konkretni nasveti, konstantna spodbuda in absolutna mentalna podpora mi pomagajo pri razvoju ter izboljševanju svoje trajnostne ideje. Najlepši del pa je ta, da sem ob tem napletla nove vezi s prijaznimi ljudmi, na katere se lahko zanesem.


Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem