Kompetentne institucije kot predpogoj razvoja regije

Datum objave: 5. 6. 2020
Novice

Razvojni center Murska Sobota se dobro zadeva svoje vloge kot nosilna regionalna razvojna agencija za Pomurje. Zato skušamo tudi skozi projekt GreenReg razvijati krepitev lastnih kompetenc na področju trajnostnega razvoja, kakor tudi kompetenc in znanja v ostalih razvojnih in podpornih institucijah v regiji.

Potreba po ozaveščanju in usklajevanju različnih okoljskih interesov za zaščito biotske raznovrstnosti, naravnih vrednot in uporabo njihovega endogenega potenciala na odgovoren način, ki je obziren do narave, zahteva kompetentne institucije z dobro razvitimi znanji in veščinami.

Če želimo Pomurje ohraniti zeleno in čimbolj zdravo, se moramo te zahtevne naloge lotiti strokovno in z mislijo na dolgoročne učinke vseh dejavnosti in posegov v regiji – tako gospodarskih, infrastrukturnih, okoljskih, družbenih in kulturnih.

Vabljeni, da se tudi vaša organizacija pridruži aktivnostim krepitve kompetenc na področju trajnostnega razvoja. Svoj interes nam sporočite na info at-no-spam rcms dot-no-spam si.

Sledite razvojnim aktivnostim v Pomurju na naših spletnih portalih!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem