Konferenca Združenja evropskih obmejnih regij (AEBR)

Datum objave: 25. 9. 2018
Novice

Med 19. in 23. septembrom smo sodelovali na letni konferenci Združenja evropskih obmejnih regij (AEBR), ki je potekala v finskem mestu Oulu oziroma na območju čezmejne regije Bothnian Arc, ki se razteza v loku ob Botnijskem zalivu med švedsko in finsko obalo.

Osrednja tema letošnjega srečanja je bilo čezmejno sodelovanje v luči prihajajoče finančne perspektive Evropske unije. Na konferenci smo se tako seznanili z dobrimi praksami na obmejnih območjih širom Evrope, predvsem pa dobili vpogled v načrtovane politike, mehanizme in programe, ki jih v tem obdobju pospešeno pripravljajo službe in direktorati Evropske komisije.

Pridobljene informacije, znanja in stike bomo s pridom uporabili pri načrtovanju trajnostnega razvoja Pomurja; tudi z mislijo na mnoge prednosti, ki jih prinašata čezmejno sodelovanje in transnacionalno povezovanje.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem