Gastronomija Pomurja v ospredju promocije Slovenije na tujih trgih

Datum objave: 9. 6. 2020
10. 6. 2020
Novice

Gastronomija je vedno bila zelo pomemben element turistične ponudbe v Pomurju. Bogata rodovitna tla in ugodna klima omogočajo pridelavo vrhunskih surovin. Griči z različnimi sestavami prsti in odličnimi sončnimi legami nudijo pogoje za pridelavo dobrega grozdja in omogočajo kletarjem šolanje vrhunskih vin. Vse to je vodilo in gnalo tudi partnerje projekta Gourmet over Mura, ki so s svojo aktivnostjo postali ambasadorji pomurske (over Mura) kulinarike.

Gourmet over Mura je pomursko gastronomijo, našo filozofijo in način življenja približal tudi 17 britanskim novinarjem, ki so se udeležili posebnih spletnih predstavitev Slovenije v organizacije Slovenske turistične organizacije. S predstavitvijo so prispevali k večji prepoznavnosti Pomurja kot gastronomske regije, kar bo imelo tudi pozitivne učinke čez leto dni, ko bo Slovenija prevzela naziv »Evropska gastronomska regija 2021«.

Prav v luči prihajajočega naziva in z željo po dobrem pozicioniranju Slovenije kot destinacije za edinstvena gastronomoska doživetja, je Slovenska turistična organizacija 9.6.2020 lansirala nov gastronomski portal www.tasteslovenia.si.

Vabimo vas, da na njem predstavitve svoja gastronomska doživetja tudi vi in na novem portalu okrepite pozicijo Pomurja kot pomemben del gastronomije Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem