Leto 2020 pretreslo gospodarstvo, zakaj ne obupamo? Letošnji nauk: ‘Vztrajno nad ovire, skupaj zmoremo!’

Datum objave: 26. 11. 2020
Novice
PONI podjetno nad izzive

Leto 2020. Še eno leto, ki ga ne bomo tako hitro pozabili. Celotno gospodarstvo je postavljeno na veliko prizkušnjo.  V vrtincu dogajanj se je osvetlila že dolgo obstoječa problematika neprilagodljivosti mnogih podjetij. Marsikatero, ki v preteklosti ni sledilo sodobnim trendom, je v letošnjem letu bilo primorano zapreti svoja vrata.


Na preizkušnjo pa ni bilo postavljeno samo gospodarstvo, ampak tudi mi sami, ljudje. Prevladala je negotovost in stiska. Nikomur ni lahko. Vsak se spoprijema  s svojimi težavami. Zato sta bolj,  kot kdajkoli prej, potrebna strpnost in razumevanje. Sedaj je čas, da ljudje stopimo skupaj, si pomagamo, kajti skupaj zmoremo! 


Tako v svetu kot v domačem okolju, je tudi tukaj med nami, soudeleženci na projektu PONI, postalo jasno to, da potrebujemo drug drugega. Soudeleženci si med seboj pomagamo, si svetujemo, delimo ideje in izkušnje, brez kakršnih koli zadržkov, koristoljubja, poniževanja ali zavisti. Med nami ne vlada konkurenca, temveč  medsebojno sodelovanje. Iščemo načine kako bi lahko skupaj gradili naše sanje, ali pa vsaj pomagali sočloveku, ker mu privoščimo srečo in uspeh. Naši odnosi pa niso zgolj suhoparno formalni, veliko se šalimo, si popestrimo dneve in dajemo novega zagona. Postali smo prijatelji, ki si bodo pomagali tudi po 4 mesecih. Prepričana sem, da je to način poslovanja prihodnosti.  Ponosna sem na vse nas, ki kot pionirji PONI projekta prav v tem težkem letu 2020, postavljamo tako čudovite temelje našim naslednikom in z vztrajnostjo ne obupamo nad preprekami. Ovire so tu, da najdemo način kako jih premagati.


V znamenju tega skupinskega duha z veseljem pomagam svojim sodelavcem s svojim znanjem in izkušnjami. Ker smo sedaj v fazi učenja marketinških prijemov, iskanja načinov oglaševanja naših bodočih podjetij,  sem s sodelavci delila svoje znanje o uporabi Canve. To bo vsakemu izmed nas prišlo še kako prav pri izdelavi promocijskih izdelkov za oglaševanje na spletu ali v obliki tiskanega gradiva. Nekaterim pomagam že tudi pri oblikovanju logotipa, celostne podobe podjetja in svetujem pri oblikovanju strategije prisotnosti na spletu. Zagotovo to ni bila zadnja delavnica v moji izvedbi. 


Skozi vrata Razvojnega centra Murska Sobota sem vstopila z grobo idejo o tem kaj bi počela. Od takrat sem jo s pomočjo mentorjev, sodelujočih in sodelavcev RCMS, že precej definirala in nadgradila. Tako bo moj prvi korak na trg, ko bo čas napočil, siguren. Resnično sem hvaležna za to priložnost. 


V pisarnah Razvojnega centra torej ni nikoli dolgčas, veliko se dogaja, razvija in ustvarja, zato vas spodbujam k temu, da spremljate novičnik in doživite dogajanje v zakulisju skozi naše oči.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem