Leto 2022 naj prinese manj plastike, več trajnosti – vabilo k podpisu zaveze

Datum objave: 21. 1. 2022
Novice

Leto 2022 je leto novih priložnosti za bolj trajnostno poslovanje. S svojim ravnanjem lahko prispevamo prav vsi.

V želji, da je turizem vzor drugim sektorjem, saj je ravno ta ogledalo naše družbe, Slovenska turistična organizacija vabi k podpisu zaveze MANJ plastike, VEČ trajnosti. STO se namreč zaveda, da ima vsak gost, ki pride v Slovenijo visoka pričakovanja tudi z okoljskega vidika, zato želijo iz slovenskega turizma izločiti štiri najbolj problematične artikle za enkratno uporabo:

  • plastenke,
  • plastične kozarce,
  • plastično embalažo za hrano in
  • plastično embalažo v hotelskih sobah.

K podpisu zaveze vabijo vse ponudnike, ki si prizadevajo, do konca leta 2022 iz svojega poslovanja izločiti navedene artikle za enkratno uporabo ali pri svojem poslovanju že danes ne uporabljajo le teh.

Med podpisnik zaveze so že različna hotelska podjetja, zdravilišča, destinacijske organizacije, glampingi, restavracije, gostišča, turistične agencije, atrakcije, pustolovski parki, med drugim tudi priznan kuharski mojster Luka Košir, prejemnik Michelin in Zelene Michelin Zvezdice. Za izločanje plastike za enkratno uporabo iz slovenskega turizma so v preteklem letu združili moči: STO, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Turistična zveza Slovenije, Konzorcij Slovenia Green, Združenje JRE Slovenija in Skupnost občin Slovenije.

Vir: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem