Likovna šola, ki neguje umetniški talent in kulturne vrednote Pomurja

Datum objave: 6. 5. 2022
Novice
PONI podjetno nad izzive

Sem Petja Kolenko, kulturnica, vizualna umetnica in magistra poučevanja likovne pedagogike. Sem vsestransko ustvarjalna in aktivna na različnih področjih kulture, ter se kot ustvarjalka, ki živi in dela v Prlekiji zavedam pomanjkanja tovrstne ponudbe pri nas.

V želji po živahnejšem in kvalitetnem kulturno umetniškem življenju, ki si ga naša regija zasluži, sem zasnovala idejo o likovni šoli, ki bi za različne starostne ter interesne skupine ponujala raznoliko vsebino umetniško izobraževalnih vsebin ter butičnih kulturnih dogodkov.

Posebno pozornost in drugačno priložnost želim nameniti predvsem mladim ter s poučnimi likovnimi tečaji in delavnicami razvijati in utrjevati njihov talent, jih učiti pomembnosti umetnosti, kulturno vzgajati, ter skupaj z njimi aktivno soustvarjati kulturno življenje v Prlekiji in Pomurju.

Kultura in umetnost sta bistven del družbe in socialnega življenja, zato je njun pomen pomembno privzgajati predvsem najmlajšim generacijam, ki s spoznavanjem umetniškega sveta ne le pridobivajo nova praktična znanja in kvalitetno preživljajo prosti čas, temveč hkrati širijo svoja obzorja, razvijajo pomembne življenjske kompetence, razvijajo kritično misel ter negujejo svojo ustvarjalnost.

Petja Kolenko, udeleženka programa PONI Pomurje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem