Lučka, okrasna bučka :)

Datum objave: 3. 5. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Svetu, v katerem je trg nasičen z raznovrstnimi produkti, želim ponuditi uporabne in trajnostne izdelke ter ob enem ozaveščati ljudi, da se vrnemo nazaj k naravi in njenim danostim. Svetloba v naših prostorih nima zgolj funkcije osvetljevanja, ampak v njem lahko pričara tudi posebno vzdušje ter vzbudi dobro počutje človeka. To je tudi nekakšno vodilo mojega oblikovanja in ideje o izdelavi unikatnih svetil.

Moja pot oblikovanja svetil se je začela na faksu, ko sem oblikovala svojo prvo multifunkcijsko svetilko. Njena funkcionalnost in efekt sta me tako navdušila in prevzela, da mi ideja o oblikovanju svetil enostavno ni dala več miru. Vse do letos, ko je izšel razpis za drugo skupino PONIjevcev. Točno to sem čakala ves čas in takoj sem vedela da je to ta trenutek - zdaj ali nikoli!

Skozi raziskovanja novih materialov in tehnik oblikovanja ter ustvarjanja, sem prišla do precej zanimivega in drugačnega materiala. To so okrasne bučke. Ideja se mi je zdela krasna, saj so me bučke navdušile že po obliki, predvsem pa to, da se že same po sebi predstavljajo kot unikati. Vedno bolj sem se začela poglabljati v idejo in ugotovila, da obstaja veliko različnih poimenovanj, predvsem zanimivo pa je bilo to, da so bučke že nekoč uporabljali v vinogradništu. No, jaz sem v bučkah prepoznala drugačno zgodbo in ji dodala novo uporabno vrednost. Tako zdaj nastajajo unikatne namizne lučke.

Svojo idejo sedaj, s pomočjo in nasveti mentorjev ter seveda ostalih udeležencev, peljem v svet podjetništva, ki mi je do nedavnega bil še čisto tuj. Zdaj, ko je že skoraj polovica našega druženja in izobraževanja za nami, moram povedati, da mi ni žal, in z veseljem bi to izkušnjo ponovila. Pridobiš veliko novih poznanstev, katera se razvijejo v prijateljstva, ogromno je druženja in generiranja idej, medsebojnega spodbujanja ter motiviranja. Tudi, ko včasih misliš, da nekaj ni mogoče in ne bi šlo skozi, ti prav ti ljudje pokažejo tisto pot na kateri se zaveš, da je vredno vztrajati in ne popuščati.

Tjaša Rantaša, udeleženka programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem