Mala in srednja podjetja, objavljene so nove subvencije malih vrednosti

Datum objave: 27. 9. 2021
Novice

Slovenski podjetniški sklad je objavil štiri  nove pozive vavčerje, in sicer vavčer za;

-          React EU - Javni poziv za Vavčer za patente, modele, znamke,

-          React EU - Javni poziv za Vavčer za prototipiranje,

-          React EU - Javni poziv za Vavčer za statusno preoblikovanje družb,

-          React EU - Javni poziv za Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mikro, mala in srednje velika podjetja.

Novost je vavčer za vrednotenje okoljskih vplivov (oznaka REVAV-15), saj ga je sklad tokrat objavil prvič. Vavčer omogoča sofinanciranje izvedbe celostnega vrednotenja okoljskih vplivov, ki nastajajo v življenjskem ciklu izdelka vse od faze pridobivanja surovin do predelave, proizvodnje, distribucije do njegove uporabe. Namen analize je preveriti, kako izdelek v posameznih fazah življenjskega cikla prispeva k splošni obremenitvi okolja, z namenom poiskati izboljšave.

Razpisanih je dobrih 400 tisoč evrov, najnižja višina subvencije, ki jo je mogoče prejeti, je tri tisoč evrov, najvišja pa 9.999,99 evra. Najvišja dovoljena stopnja sofinanciranja je 60 odstotkov. V okviru javnega poziva se sofinancirajo upravičeni stroški zunanjega izvajalca za izdelavo analize LCA (life cycle assesment – okoljski vplivi v življenjskem ciklu). MSP lahko ima hkrati v izvajanju največ tri vavčerje, in sicer po različnih javnih pozivih. MSP se lahko za vavčerje odobri največ 30 tisoč evrov.

V vlogi morajo prijavitelji navesti zunanjega izvajalca iz evidence strokovnjakov za izvajanje LCA-analize. To evidenco vodi agencija SPIRIT. Pred oddajo vloge je treba z izbranim zunanjim izvajalcem opraviti predhoden posvet glede izvedbe LCA-analize, ki je tudi obvezna priloga prijave. Analiza ne sme biti izdelana pred objavo javnega poziva, to je pred 17. septembrom 2021.

Prijave so odprte do konca marca 2023. Prijavitelj mora imeti na dan oddaje vloge in potem tudi v času trajanja projekta vsaj tri zaposlene po podatkih ZZZS, kot zaposlena oseba se upošteva tudi nosilec dejavnosti pri s. p.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem