Mednarodno tekmovanje za najboljše ideje za turistične startupe na podeželju

Datum objave: 5. 5. 2021
Novice

Razmere na področju razvoja in realizacije podjetniških idej v sklopu turizma na podeželju so zaradi trenutne covid situacije precej spremenjene in težje izvedljive. Tega se dobro zaveda tudi svetovna turistična organizacija (UNWTO), ki s ciljem po pospešitvi razvoja podeželskih območij in spodbuditvi okrevanja po pandemiji razpisuje tekmovanje za najboljše ideje za turistične startupe na podeželju.

Razpis so UNWTO pripravili z željo pomagati podeželskim območjem pri družbenem in ekonomskem razvoju, prizadevajo pa si tudi prispevati k večji poseljenosti podeželja in zmanjševanju razlik med razvojnimi možnostmi podeželja v primerjavi z urbanimi središči skozi izkoriščanje potencialov podeželja za razvoj turistične poslovne dejavnosti in turističnega podjetništva v podeželskih lokalnih skupnostih.

Področja, v okviru katerih se je mogoče prijaviti na razpis, so naslednja:

  • Ljudje - projekti, ki spodbujajo ustvarjanje delovnih mest in priložnosti, spodbujajo opolnomočenje spolov in mladih ter ustvarjajo priložnosti za ranljive skupine na podeželju.
  • Planet - gradnja boljših projektov, povezanih s promocijo in zaščito naravnih virov, vključno z obravnavo vpliva turizma na podnebne spremembe, pa tudi z odpadki in porabo virov.
  • Blaginja - priložnosti za rast Startup podjetja, ki ponujajo inovativne rešitve z novimi poslovnimi modeli, instrumenti, ki spodbujajo dostop do financ, trgov in trženja za turizem na podeželju.
  • Pogon podeželske tehnologije - uvajanje novih tehnologij za pospeševanje turizma in razvoja na podeželju

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani UNWTO.

Prijave na razpis so možne na povezavi tukaj. Čas za prijavo imate vse do 1. julija 2021.

VIR: STO 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem