Mestni menedžer ključen za razvoj mestnih središč

Datum objave: 20. 6. 2019
Novice

Poklic mestnega menedžerja je v zahodni Evropi redno delovno mesto skoraj vsakega mesta. Mestni menedžer skrbi za razvoj mestnega središča, njegove glavne naloge pa predstavljajo koordinacijo med različnimi deležniki v mestnem središču. Ker se žal tudi slovenska mesta soočajo z upadanjem podjetniške aktivnosti v mestnih jedrih, saj se te dejavnosti selijo v velike centre na mestnih obrobjih, je bil pristop upravljanja mestnih jeder (Town Centre Management – TCM) nujno potreben.

Glavno vlogo pri ustanovitvi oziroma kreiranju združenja TCM Slovenija so odigrali mesto Koper, Celje in Ljubljana ter Gospodarska zbornica Slovenije. Po nekaj letih skupnega dela in srečanj deležnikov, kjer je bila vključena tudi Murska Sobota, je tudi javna agencija Spirit Slovenija prepoznala, da je razvoj mestnega marketinga ključen za razvoj posameznih mest. Spirit je v sodelovanju s fakulteto Doba izvedel tudi prvo izobraževanje, s katerim je 23 udeležencev pridobilo certifikat za opravljeno usposabljanje za mestnega menedžerja.

V dobrem mesecu so udeleženci preko štirih modulov pridobili znanja z različnih področij, od priprave strateških dokumentov do komuniciranja, hkrati pa so moduli potekali na štirih različnih lokacijah po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Celje in Koper), kjer so si lahko ogledali že vzpostavljene dobre prakse oživljanja mestnih središč. Izobraževanje je bilo strnjeno na zaključni podelitvi na Ljubljanskem gradu, kjer so pretekli teden udeleženci prejeli  certifikate.

Če imate tudi sami ideje oziroma pobude, kako oživiti mestno središče nas lahko kontaktirate na simon dot-no-spam sukic at-no-spam rcms dot-no-spam si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem