Mobilni tudi v Pomurju

Datum objave: 21. 6. 2019
Novice

V službo in trgovino, k zdravniku, po otroke v šolo in na trening, k prijateljem na obisk, čez vikend na izlet … si predstavljate, da bi vse te poti opravili brez lastnega avtomobila? Je v Pomurju kaj takega sploh mogoče?

Kot regija, ki se ponaša z nadpovprečnim številom avtomobilov na prebivalca, se ne zavedamo, koliko alternativnih oblik prevoza sploh imamo na voljo. Javni potniški promet je morda res okrnjen na podeželju, a so povezave med mesti in večjimi naselji izjemno pogoste, razmeroma hitre in vse bolj zanesljive. Ob tem je v Murski Soboti na razpolago sistem souporabe električnih vozil Avant2Go, mnoge pomurske občine pa se odločajo za javne izposojevalnice koles. Nekatere poti lahko opravimo z vlakom, na poteh v druge kraje po Sloveniji se lahko pridružimo sopotnikom s pomočjo portala Prevoz.org, medtem ko lahko brez večjih težav vse te oblike prevoza tudi kombiniramo.

Mi se trudimo, da bi v prihodnje potovali vse bolj učinkovito, ugodno in do okolja prijazno. Kako pa bi v prihodnosti želeli svoje poti opravljati vi? Bi se lahko odpovedali lastnemu avtomobilu? Pišite nam in delite svoje mnenje z nami na info at-no-spam rcms dot-no-spam si ali na naši Facebook strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem