Možnost prijave intervencijskega projekta na izredni poziv CEI - Central European Initiative

Datum objave: 31. 3. 2020
Novice

Spoštovani,

S strani sekretariata Razvojnega sveta Kohezijske regije Vzhodna Slovenija (RSKRVS), ki je član Združenja evropskih regij (AER - Association of European Regions), so nas obvestili o možnosti prijave na Izredni poziv s strani CEI - Central European Initiative:

Zaradi aktualne pandemije COVID-19 šole, ustanove in izvajalci iščejo alternativne načine za preoblikovanje sedanjega izrednega stanja v priložnost za spodbujanje in širjenje inovacij na izobraževalni in poklicni ravni, da bi izboljšali izkušnje s sedaj možnimi načini oddaljenega dostopa in povezovanja.

Podrobnejše vsebine, ki jih projekti lahko naslavljajo.

Vsebina poziva: zbiranje predlogov na področju zdravstva in telemedicine, izobraževanja in e-učenja ter MSP,
Kdo se lahko prijavi? Vse javne in zasebne ustanove ter podjetja in organizacije iz CEI članic (EU+nekatere druge),
Rok in način prijave: do 9. aprila 2020 na e-naslov, ki je naveden v navodilih, točka 3.1.,

Višina nepovratnih sredstev: do 40.000 €, možnost do 80 % predplačila,

Prijavni obrazec in podrobnejša navodila glede upravičenosti: na spletni strani ICE: navodila in prijavni obrazec.

Področja akcijskih ukrepov za nepovratna sredstva:

  • Zdravstvo in telemedicina (MED): oprema za urgentne ukrepe, programske opreme za telemedicino, webinarji (prenos znanj v ne EU CEI članice: Albanija, Severna Makedonija, BIH, Črna Gora, Moldavija, Srbija in Ukrajina), ukrepi ozaveščanja.
  • Izobraževanje in e-učenje / učenje na daljavo (EDU): oprema za e-učenje, tudi strojna oprema (poleg programske), webinarji (prenos znanj v ne EU CEI članice: Albanija, Severna Makedonija, BIH, Črna Gora, Moldavija, Srbija in Ukrajina).
  • Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem (SME): vsebine, ki ob upoštevanju ureditve pametnega pristopa k delu upoštevajo njegov doprinos k izboljšavi uspešnosti in zadovoljstvu pri delu, ko ni mogoče biti fizično v pisarni (programska in strojna oprema, webinarji (omejitev kot zgoraj), nakup svetovalnih storitev s področja inovacij, poudarek na digitalizaciji in dematerializaciji podjetništva).

Vabljeni k prijavi projekta.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem