Na Pušči o turizmu in prostoru

Datum objave: 4. 10. 2021
Novice

Razvojni center Murska Sobota je v ponedeljek, 4.10.2021 na Pušči izvedel dva dogodka v okviru projekta Dream Road, ki se izvaja pod okriljem programa Danube Transnational Programme in v katerem kot partner nastopa Mestna občina Murska Sobota. 

Tako so se najprej v dopoldanskem času, v večnamenski dvorani na Pušči, srečali predstavniki Turistično-informativnih centrov ter drugih podpornih organizacij na področju Turizma v Pomurju. Namen srečanja je bil pregledati aktualne aktivnosti na področju turizma v regiji, hkrati pa smo prisotnim predstavili delovanje in razvoj Pušče in možnosti za prihodnje vključevanje Pušče ter rezulatov projekta Dream Road v skupne produkte. Del izobraževalnih vsebin v okviru vzpostavljene informacijske točke bo namenjenih tudi področju turizma. Sledil je še ogled samega naselja.

Večerni del pa je bil namenjen področju okolja, kjer smo že v okviru vzpostavljene informacijske točke gostili predstavnike Mestne občine Murska Sobota, ki so zainteresirani javnosti oz. ciljni skupini predstavili prihodnji razvoj naselja Pušča. Mestna občina Murska Sobota je namreč sprejela Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje opremljanja OPPN za stanovanjsko območje v kraju Pušča, ki bo krajevni skupnosti prinesel nove možnosti za izboljšanje bivalnih pogojev.

V petek, 8.10.2021 bo sledila še uradna otvoritev Informacije točke oz. IKT prisarne, ki je nastala v okviru omenjenega projekta. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem