Na zaključku poudarili, da smo šele na začetku

Datum objave: 9. 5. 2019
Novice

S projektnimi partnerji smo ob koncu projekta E-SME predstavili rezultate  projekta na zaključni konferenci, ki je potekala na Ptuju. Zaradi obsega vsebin smo v slabi uri le stežka strnil vse aktivnosti in rezultate projekta, kjer smo med drugim izpostavili dirki električnih vozil E-VIA, številne delavnice in konference, kjer smo e-mobilnost približali prebivalcem naših regij v teoriji in praksi ter ostale aktivnosti, ki si jih lahko ogledate tudi na projektni spletni strani www.e-sme.info.

V drugem delu konference smo ob okrogli mizi s strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti in energetike iz Slovenije in Avstrije pogledali v prihodnost ter preverili, kakšni so naj naslednji koraki in kako našo regijo še naprej pripravljati na čim bolj enostaven prehod na e-mobilnost ter druge oblike trajnostne mobilnosti. Poudarek je bil tudi na pridobitvi električne energije, kjer se je izpostavila fotovoltaika in domači hranilniki kot trajnostni energetski krog v samostojnih hišah, saj kot vemo e-mobilnost ni rešitev sama po sebi, če je ne kombiniramo z zeleno elektriko. 

Projekt se kljub uradnemu zaključku nadaljuje in vpeti partnerji ter deležniki bodo še naprej sodelovali ter preko različnih vsebin podpirali preboj regij na področju trajnostne mobilnosti. Če tudi vi imate ideje, težave, vsebine, ki bi doprinesle k tematiki, nas kontaktirajte na simon dot-no-spam sukic at-no-spam rcms dot-no-spam si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem