Najava javnega razpisa za "Trajnostne obnove in oživljanja kulturnih spomenikov v lasti občin ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem"

Datum objave: 6. 5. 2024
Novice

Ministrstvo za kulturo je objavilo najavo za javni razpis za izbor projektov »Trajnostne obnove in oživljanja kulturnih spomenikov v lasti občin ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem – VZHODNA KOHEZIJSKA REGIJA (JR-EKP-KS 2024-27)«. Razpis pa bo predvidoma objavljen v začetku meseca junija 2024.

Javni razpis je namenjen podpori projektov za obnovo in oživljanje kulturnih spomenikov, ki so v lasti občin v regiji Vzhodna Slovenija. Poleg financiranja obnove spomenikov se pričakuje tudi vlaganje v dejavnosti, ki spodbujajo kulturni turizem ter omogočajo dostop do dediščine za vse.

Cilj razpisa je spodbujati manjše projekte obnove in ohranjanja kulturnih spomenikov, ki bodo imeli pozitiven vpliv na gospodarski in turistični razvoj.

Sredstva razpisa so na voljo za občine v regiji Vzhodna Slovenija, ki so lastnice ali imetnice stavbne pravice kulturnih spomenikov, ki so predmet razpisa in delujejo kot investitorji.

Celotna vsota sredstev, ki so na voljo, znaša 16.240.766,88 evra. Projekti lahko po oceni vrednosti znašajo med 500.000 evri in 1.000.000 evri brez DDV.

Financiranje projekta lahko pokrije 100 odstotkov upravičenih stroškov (v obliki nepovratnih sredstev) ali največ 1.000.000,00 evrov brez DDV.

VIR: GOV.SI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem