Najava razpisa ASI – nova sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Datum objave: 8. 4. 2021
Novice

Predvidoma v petek, 16. 4. 2021, bo objavljen nov razpis v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI, na katerem bodo podjetja lahko pridobila sredstva za usposabljanja svojih starejših zaposlenih, s poudarkom na usposabljanjih iz digitalnih veščin.

Namen razpisa je spodbuditi podjetja k učinkovitemu upravljanju starejših zaposlenih in krepitvi njihovih kompetenc s ciljem podaljševanja njihove delovne aktivnosti, ob tem, da morajo vključeni starejši zaposleni izpolnjevati starostni pogoj, da so stari 50 let ali več na dan objave razpisa.

Podjetja bodo lahko pridobila sredstva za sofinanciranje naslednjih aktivnosti:

  • priprava strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih;
  • razvoj kariere in krepitev kompetenc starejših zaposlenih, kamor sodijo izvajanje motivacijskih programov za starejše zaposlene, usposabljanja na področju osebnega in kariernega razvoja in pridobivanje kompetenc ter novost v tem razpisu – obvezna usposabljanja na področju digitalnih kompetenc.

Skupna okvirna višina razpoložljivih nepovratnih namenskih sredstev JR ASI 2021 bo 4.7 milijona EUR.

Vlogo bo možno oddati od 19. do 23. 4. 2021. Oddaja e-vloge je enostavna, potrebno je le kvalificirano digitalno potrdilo, ki ga večina podjetij že uporablja pri svojem rednem poslovanju. V kolikor ga še nimate, vam svetujemo, da si ga priskrbite pred objavo razpisa.

Informativna delavnica

Organizirani bosta tudi dve informativni delavnici, in sicer:

  • 13. 4. 2021 od 9.30 do 11.30
  • 15. 4. 2021 od 9.30 do 11.30

Na delavnicah bo podrobneje predstavljena vsebina in namen javnega razpisa, kakor tudi način oddaje vloge.

PRIJAVA NA INFORMATIVNO DELAVNICO

Več informacij o razpisu

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem