Napoved javnega poziva za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu

Datum objave: 26. 10. 2020
Novice

Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je napovedala objavo javnega poziva za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19. Projekt bo izvajala Javna agencija SPIRIT, kjer bo predvidoma v prvi polovici novembra objavljen tudi razpis.

Javni poziv bo namenjen podjetjem za sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada dohodkov ob zaprtju zaradi ukrepov preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Podjetja v turizmu in gostinstvu namreč imajo za zagotavljanje obstoja in ohranjanja dejavnosti kljub zaprtju določene stroške.

Sredstva so namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem v gostinskem in turističnem sektorju, pri čemer bo posamezno podjetje lahko prejelo največ 9.990,00 € pomoči v obliki pavšalnega zneska.

Informacije o objavi javnega poziva spremljate na  naši spletni strani in na spletni strani agencije SPIRIT.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem