Natečaj za najboljše kratke kulinarične filme

Datum objave: 15. 7. 2021
Novice

Mednarodni inštitut za za gastronomijo, kulturo in turizem (IGCAT) je objavil poziv za sodelovanje na tekmovanju »Food film menu 2021«. Tematika za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije so "Kulinarične zgodbe".

S tekmovanjem v osmih kategorijah (to so evropske gastronomske regije, mladi evropski kuharski mojstri, kulinarična doživetja obiskovalcev ali kulinarična darila iz gastronomskih regij, zgodovinske prehranske poti, nove težnje v prehrani, okolje in hrana, hrana in cilji OZN na področju trajnostnega razvoja, film o hrani ter svetovne regije gastronomije) želijo spodbuditi mlade režiserje k pripovedovanju privlačnih zgodb iz njihovih regij - o lokalni hrani, receptih, kulinarični tradiciji, novostih.

S kratkimi kulinaričnimi filmi se lahko prijavijo kandidatke ali že nagrajene evropske gastronomske regije, ki ozaveščajo o pomenu ohranjanja kulturnih in kulinaričnih posebnosti, spodbujajo ustvarjalnost in gastronomsko inovativnost, izboljšujejo trajnostne turistične standarde.

Rok za prijavo je 16. avgust, javni poziv za sodelovanje je dostopen na IGCAT spletnem mestu.

Izmed osmih zmagovalcev, ki bodo znani septembra in jih izbere komisija, bo ob evropskem tednu regij in mest občinstvo izbralo najboljši kulinarični film.

Vabljeni k ogledu preteklih zmagovalcev.

Vir: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem