Novi ukrepi za pomoč kmetom

Datum objave: 22. 4. 2020
Novice

Karantena in obvezno zadrževanje doma nam povzročata nemalo izzivov in zahtevata prilagajanja na najosnovnejših področjih našega življenja, kot je na primer nakupovanje. Spoznali smo, kako malo dejansko potrebujemo, da preživimo. Kot vidimo so spremembe lahko celo pozitivne, saj več nakupujemo lokalno, jemo sveže pridelano hrano in s tem pripomoremo tudi k trajnostnemu načinu življenja. K slednjemu na RCMS še posebej težimo in si prizadevamo, da tudi naši projekti to odražajo.

Pred kratkim smo že objavili seznam ponudnikov pridelkov v okolici, tokrat vas obveščamo o spremembi prvega protikorona paketa, ki ga je država sprejela za pomoč kmetom. Kmetice so tako po novem upravičene do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 eurov, povišana je tudi višina zneska, do katerega lahko brezposelne osebe opravljajo sezonska dela v kmetijstvu, brez da bi se jim znižalo nadomestilo za brezposelnost.

Več informacij na povezavi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem