O avstrijskih gostih in zdraviliščih v podkastu TUR!ZEM #20

Datum objave: 25. 6. 2021
Novice

V nizu digitalne serije podcastov TUR!ZEM, kjer Slovenska turistična organizacija enkrat tedensko obvešča javnost o novostih in trendih v turizmu v Sloveniji in tujini, je v petek, 18. junija 2021, nastala že 20. epizoda. 

V tokratnem pogovoru sta gosta ga. Žana Marijan, vodja predstavništva STO v Avstriji in g. Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, spregovorila o razmerah in pričakovanjih avstrijskih gostov pri nas ter pripravljenosti slovenskih zdravilišč na prihajajočo sezono. Med drugim sta izpostavila: 

  • trenutno zasedenost kapacitet in obete za glavno turistično sezono; 
  • strukturo gostov v zdraviliščih - kakšno bo razmerje med domačimi in tujimi gosti, iz katerih držav Evrope bodo prihajali; 
  • trenutno veljavne ukrepe znotraj zdravilišč; 
  • stanje na trgu v Avstriji in pogoje za prehod meja; 
  • nove trende in potovalne navade Avstrijcev - v kolikšni meri se bodo odločili za prihod v Slovenijo in po kakšnih produktih povprašujejo tokrat. 

Prisluhnite celotnemu pogovoru in bodite pripravljeni na poletno sezono.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem