Ob 41. svetovnem dnevu hrane tudi o pomenu lokalno in sezonsko pridelane hrane

Datum objave: 16. 10. 2020
Novice

Lokalno in sezonsko pridelana hrana ima velik pomen pri pozicioniranju Slovenije kot destinacije za odlična gastronomska doživetja.

Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, poteka dvodnevna konferenca na temo »Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost.« Konferenca poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, skupaj z GRM – Centrom Biotehnike Novo Mesto, Evropskim centrom za mir in razvoj ter Mrežo deklaracije za hrano, tehnologijo, prehrano in zdravje.  Zaradi razmer se letos odvija virtualno, več informacij pa najdete tukaj.

Eden izmed ključnih produktov slovenskega turizma je gastronomija, ki vse bolj pridobiva na pomenu, saj podpira lokalno samooskrbo, povezuje podeželska in urbana območja, poudarja pomen prehrane za zdravje ter zagotavlja podporo malim in srednjim podjetjem. V letošnjem letu je Slovenija pridobila prvi Michelinov vodnik, naslednje leto pa bo nosilka naziva Evropska gastronomska regija.   

Vabljeni k ogledu spletne strani Taste Slovenija, kjer lahko odkrijete gastronomske okuse naše dežele.   

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem