Obeti za turizem

Datum objave: 28. 4. 2020
Novice

Po dobrem mesecu in pol zaustavitve dejavnosti v turizmu vsi nestrpno pričakujemo, da bo zasvetila rumena luč, ki bo napovedala skorajšnje odprtje poslovanja v tej branži. Kdaj bo to, je predvsem odvisno od uspešne in učinkovite zajezitve virusa tako v Sloveniji kot v Evropi in po svetu.

Slovenska turistična organizacija (STO) budno spremlja dogajanje in se intenzivno pripravlja na ponovni zagon turizma. V trenutni fazi, ki so jo poimenovali faza okrevanja, so izpostavili tri ključne aktivnosti:

1. stalno komunikacijo s trgom in spremljanje sprememb vedenja turistov;

2. stalno spremljanje ukrepov države in

3. prilagajanje ponudbe, poslovanja in trženja.

Posebej izpostavljajo še pravočasno in učinkovito prilagoditev ponudbe turistom ter skrb za varnost, tako gostov kot zaposlenih. 

Več o aktivnostih in ukrepih, ki jih izvaja STO za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem