Objavljen Javni razpis za podporo inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture (EPC)– za občine

Datum objave: 2. 3. 2022
Novice

Sredstva za javni razpis so zagotovljena iz Načrta za okrevanje in odpornost.

Namen javnega razpisa, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, je krepitev obstoječih ekosistemov ekonomsko-poslovne infrastrukture ter razvojna transformacija degradiranih območij v ekonomsko-poslovno infrastrukturo.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje ureditve, dograditve ali razširitve ekonomsko - poslovnih con (EPC), ki so locirane znotraj degradiranega območja ter ostalih obstoječih EPC.

Hkrati je predmet javnega razpisa tudi izdelava vizije razvoja EPC, vzpostavitev ustreznega informacijsko-komunikacijskega omrežja (spletna stran EPC) in izvajanje storitev v podporo delovanju EPC, medsebojnemu povezovanju podjetij v EPC in iskanju novih podjetij za umestitev v EPC.

V okviru javnega razpisa je na razpolago 18 mio evrov.

Upravičenke so občine, ki so tudi prijavitelji/nosilci/investitorji projekta. Ciljne skupine projekta pa so mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki bodo poslovala v opremljeni, dograjeni oz. razširjeni EPC.

Sofinancira se do 100 % upravičenih stroškov projekta oz. največ 1.300.000,00 EUR (upoštevajoč morebitno finančno vrzel, ki jo mora prijavitelj izračunati ter vključiti v investicijsko dokumentacijo).

Davek na dodano vrednost ni upravičen strošek.

Rok za predložitev vlog je:

  • za prvo odpiranje vlog najkasneje do dne 18. 4.2022;
  • za drugo odpiranje vlog najkasneje do dne 19. 5. 2023.

Povezava do:

Na tej povezavi se nahajajo vse informacije, vsi dokumenti in obrazci ter obvestilo glede dodatnih informacij.

Vabljeni k predložitvi vlog.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem