Odprla se je svetovna razstava Expo Dubai 2020

Datum objave: 1. 10. 2021
Novice

Expo 2020 Dubaj je največji poslovno - turistični dogodek letošnjega leta, ki se je s slovesno otvoritvijo začel v četrtek, 30. septembra 2021 in že čaka prve obiskovalce. Tokrat ga prvič gosti ena od arabskih držav. Slogan letošnje razstave je Povezovanje idej za prihodnost, nosilne teme pa so mobilnost, priložnost in trajnost. Organizatorji pričakujejo več kot 25 milijonov obiskovalcev iz vsega sveta, kar predstavlja tudi dobre poslovne priložnosti za slovenska podjetja.

Slovenija se v Dubaju predstavlja z lastnim paviljonom pod  geslom Slovenia. Green and Smart Experience. S tem izpostavlja sodobno, trajnostno in ustvarjalno plat našega značaja. Svetovno javnost nagovarja z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, inovacij, znanja in prebojnega gospodarstva.

Dogajanje v slovenskem paviljonu je tematsko usklajeno z dogajanjem na razstavi Expo 2020 kot celoti. Poteka v obliki najrazličnejših dogodkov, od strokovnih konferenc, promocijskih dogodkov do kulturnih in turističnih doživetij, gastronomske ponudbe in poslovnih dogodkov.  

Med 1. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022 bo potekalo 11 tematskih tednov posebnih slovenskih doživetij, med katerimi se v sklopu stalnih vsebin predstavlja tudi Pomurje s svojo raznoliko turistično ponudbo in predstavitvijo gospodarstva regije.

V mesecu oktobru je poudarek na Podnebju in biotski raznovrstnosti (zelena shema slovenskega turizma, krožno gospodarstvo, zelene politike, obnovljivi viri energije, varovanje naravne dediščine, mobilnost...) ter vesolju (raziskovanje Zemlje iz vesolja, evropski in svetovni vesoljski program, Slovenija v vesolju, inovativne rešitve in proizvodi..).

Podrobnejše informacije o slovenskem paviljonu in dogajanju na svetovni razstavi Expo Dubaj so dostopne na spletnem mestu expo2020slovenia.si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem