On-line festival »Open House Worldwide«

Datum objave: 13. 11. 2020
14. 11. 2020 - 15. 11. 2020
Dogodek

Na letošnjem festivalu OHS (Odprte hiše Slovenije) je sodeloval tudi Expano. Po pomladnem spletnem ogledu smo v jeseni izvedli dogodek tudi pri nas. Tokrat pa smo s strani OHS dobili povabilo k sodelovanju na festivalu odprtih hiš sveta..

OHWW festival bo potekal v obliki 48-urnega neposrednega prenosa v živo, s spletne strani Open House Worldwide in prispevki s šestih celin ter iz več kot štiridesetih mest celotne mreže. 

Program festivala je razdeljen na tematske sklope, ki bodo obravnavali najpomembnejša vprašanja in izzive, s katerimi se v današnjih časih soočata arhitektura in urbanizem. Odprte hiše Slovenije sodelujejo v tematskem sklopu "Podnebna kriza", v okviru katerega bodo predstavljene sodobne prakse za zmanjšanje človeškega vpliva na okolje. 

Slovenija se bo predstavila s koncepti Aktivne hiše in principom trajnostne ponovne uporabe stavbe na primeru regijskega centra Expano.  Trajnost v Sloveniji (Slovenian Sustainability) bo na sporedu v nedeljo, 15. 11. 2020 od 8.30 - 9.00 po našem času.

Več informacij o programu festivala najdete na spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem