Oživljamo središče Murske Sobote

Datum objave: 13. 12. 2018
Novice

Oživitev mestnih središč je eno izmed vprašanj, s katerimi se srečujejo bolj ali manj vsa evropska mesta – tudi pomurska. Murska Sobota kot največje mesto v regiji ima pri tem zaradi števila prebivalcev največji potencial, a hkrati tudi največ ovir. Trgovski centri na obrobju mesta so namreč v zadnjih dvajsetih letih že dodobra izpraznili jedro mesta in ogrozili obstoj manjših, butičnih trgovinic ter lokalov v njenem središču. Kako torej vrniti dogajanje in življenje nazaj v mestna jedra?

V projektu City Cooperation II sodeluje 24 mest, med njimi tudi Murska Sobota, ki med seboj izmenjujejo izkušnje, znanja in odgovore na razvojne izzive, s katerimi se srečujejo. Plod projekta so različni ukrepi, ki bodo pripomogli k pestrejšemu življenju v mestu. Med njimi je tudi praznično dogajanje v Drevoredu Martina Lutra. V začetku decembra je tako bilo otvorjeno drsališče,  postavljene pa so bile tudi lične hišice z lokalnimi ponudniki. V decembru pa bo v Drevoredu Martina Lutra pester tudi kulturni program. Zvrstili se bodo številni koncerti in aktivnosti za otroke, tudi dedek Mraz si bo vzel čas za obisk.

V sklopu projekta City Cooperation II pa kujemo še druge ideje. Že v prihodnjem letu vam bomo predstavili koncept pametnih mest, ki bo vključeval tudi zanimivo aplikacijo za občane in obiskovalce sodelujočih mest. Zato vas vabimo, da nam sledite na našem Facebook profilu in spremljate naše projektne rezultate.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem