Pametne rešitve za pametno regijo

Datum objave: 19. 11. 2018
19. 11. 2018
Novice

Pametne rešitve so tiste, ki skozi uporabo informacijskih tehnologij na preprost način zvišujejo kvaliteto bivanja v regiji. Naš tim je tovrstne rešitve iskal na sejmu pametnih tehnologij in inovativnih orodij, Smart City Expo v Barceloni.

Vrnili smo se s številnimi uresničljivimi idejami, zanimivimi tudi za našo, pomursko regijo. V sodelovanju z regijskimi partnerji bomo na več točkah po Pomurju spodbudili namestitev pametnih klopi in pametnih avtobusnih postajališč, ki omogočajo brezžično polnjene telefonov, povezavo z internetom, na njih pa se boste lahko v hladnejših mesecih tudi pogreli, saj so klopi ogrevane. Napaja jih zelena, sončna energija, gre torej za okolju prijazno visokotehnološko opremo.

K varovanju okolja s pametnimi rešitvami si bomo prizadevali tudi z namestitvijo pametnih zabojnikov za odpadke, ki lahko skrčijo prostornino odpadkov do 8x, odvoz pa s signalom komunalni službi naročijo le takrat, ko je zabojnik poln. S tem bomo v regiji privarčevali tako pri izpustih toplogrednih plinov, kakor tudi pri stroških odvoza odpadkov.

Med drugim smo se seznanili tudi s pametnimi uličnimi svetilkami in pametno prometno signalizacijo, ki lahko uravnavajo prometne tokove, s tem odpravljajo zastoje in znižujejo izpuste, ter skozi prihranjen čas in denar zvišujejo kvaliteto bivanja vseh nas.

Sledite rezultatom naše razvojni dejavnosti tudi na Facebooku.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem