Partnersko srečanje v Makedoniji

Datum objave: 10. 11. 2021
Novice

Med 5. in 10. novembrom 2021 je v Makedoniji potekalo partnersko srečanje v okviru projekta New Chance for Us, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+ na prioriteti KA2 – Strategic partnerships – Innovation in Adult Education. V projektu sodelujejo projektni partnerji iz Slovenije, Hrvaške in Makedonije in tokrat se jim je prvič pridružil tudi Razvojni center Murska Sobota, saj tudi mi pričenjamo z izvajanjem kar dveh skupnih projektov, ki smo jih pridobili v zadnjih dveh mesecih. V letih 2022 in 2023 bomo namreč izvajali še projekta DigiUP in H2O, pravtako iz programa Erasmus+. Pogodba bo podpisana v naslednjih dneh. 

Sicer pa smo se projektni partnerji tokrat odpravili v Skopje, Šutko in Delčevo, kjer smo pregledali izvedene aktivnosti okviru projekta ter spoznali primere dobrih in slabih praks. Ob zaključku srečanja je sledila še novinarska konferenca ter predstavitev projektnih partnerjev.

Obisk Makedonije smo izkoristili tudi za ogled edine romske občine na svetu in sicer smo obiskali Občino Šutka ter eno izmed tamkajšnjih nevladnih organizacij s katero smo začrtali skupno sodelovanje v bodoče. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem