Dnevi slovenskega turizma v ospredje postavljajo umetno inteligenco

Datum objave: 7. 11. 2023
Novice

Umetna inteligenca in uvajanje novih tehnologij, poleg koristi prinaša tudi številna vprašanja, saj je pomembno najti pravo ravnovesje med uporabo tehnologije in ohranjanjem človeškega stika. Prav zato bo umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu osrednja tema plenarnega dneva na Dnevih slovenskega turizma (DST).

Plenarni dan bo sicer potekal 14. novembra, v Novi Gorici, odprt pa bo s številnimi pozdravnimi nagovori, katerim pa sledijo strokovni prispevki s področja umetne inteligence. Predstavljen bo kratki pregled stanja umetne inteligence, vključno z njenim razvojem in trenutnimi aplikacijami.

Sledila bo predstavitev napredne tehnologije v gostinstvu in hotelirstvu, razpravljalo pa se bo tudi o tem, ali je ta inovator ali terminator. Na moderiranih razgovorih pa se bo ugotavljalo katera so vodila pri uvajanju novih tehnologij in umetne inteligence pri poslovanju podjetij ter kako preseči obstoječe tehnološke rešitve in spodbuditi inovacije. Po pregledu Nacionalnega programa za umetno inteligenco in evropskega zakona o umetni inteligenci pa se bo preverilo še, kako naj turistično gospodarstvo modernizira delo, izboljša storitve, poskrbi za napredek in boljšo prihodnost sektorja.

Prav tako pa bodo v sklopu dogodka, 15. novembra na IT-tour predstavljeni še primeri uporabe umetne inteligence pri slovenskih turističnih deležnikih, omogočene pa bodo tudi različne povezave s strokovnjaki.

Več informacij o Dnevih slovenskega turizma pa najdete TUKAJ 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem