Podaljšanje certifikata Zeleni ključ

Datum objave: 10. 1. 2024
Novice

S ponosom sporočamo, da bo Regijski promocijski center Expano tudi v letu 2024 nosilec okoljskega znaka Zeleni ključ. Ta naziv smo si pridobili že tretje leto zapored, kar odraža naš trud in zavezanost trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju.

Paviljon Expano že od samega začetka gradi svojo zgodbo v povezavi z okoljem. Gre za leseno stavbo, ki je bila po končani svetovni razstavi v Milanu ponovno postavljena v Murski Soboti. Poleg recikliranja objekta smo tudi tesno povezani z neposredno okolico, ki smo jo revitalizirali in namenili rekreaciji ter sprostitvi domačinov in obiskovalcev naše nove destinacije. Naše okolju prijazno in odgovorno poslovanje je torej nadaljevanje naše zelene zgodbe.

Certifikat Zeleni ključ je eden izmed petih programov Mednarodne fundacije za okoljsko vzgojo FEE ter vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Za pridobitev tega okoljskega certifikata je potrebno ne le izpolnjevati stroge kriterije in vzdrževati visoke okoljske standarde, temveč se tudi zavezati, da bo vsako prihodnje leto v poslovanje vpeljanih še več trajnostnih ukrepov. Cilji programa Zeleni ključ so tako povečati uporabo okolju prijaznih in trajnostnih načinov poslovanja ter posledično zmanjšati skupno rabo virov, dvigniti zavedanje in spremeniti vzorce obnašanja vseh deležnikov v turističnih obratih in turistični industriji nasploh.

Z izbiro certificiranega turističnega obrata, turisti aktivno prispevajo k varovanju okolja. Certifikat Zeleni ključ lahko pridobijo hoteli, hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi, počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.

Če delujete ali si želite delovati po visokih okoljskih standardih, vas vabimo, da tudi vi pridobite okoljski znak Zeleni ključ. Več informacij o postopku pridobitve najdete na povezavi.   Potrebujete pomoč pri prijavi ter svetovanje v zvezi s celotnim postopkom? Pišite nam na info at-no-spam expano dot-no-spam si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem