Podelitev plaket Slovenia Green: Expano prejel plaketo Slovenia Green Attraction

Datum objave: 26. 5. 2022
Novice

V sredo, 25. maja 2022, je na posestvu Tri lučke v Krškem potekal Zeleni dan slovenskega turizma, na katerem je potekala tudi slavnostna podelitev plaket destinacijam in ponudnikom, ki so prejeli znak Slovenia Green.

Prejemniki znaka Slovenia Green pomembno doprinesejo h krepitvi zelene zgodbe Slovenije, morajo pa za to izpolnjevati kriterije Green Destinations Standard ali najprej pridobiti enega izmed mednarodno priznanih in verificiranih trajnostnih znakov.

V letošnjem letu je prejemnik znaka Slovenia Green Attraction tudi Regijski promocijski center Expano, ki je tako postal del združenja slovenskih destinacij in turističnih ponudnikov, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj turizma. Prav tako pa se bo na domačem, evropskem in globalnem trgu pozicioniral kot okolju in družbi prijazna turistična atrakcija.

Plaketo so med drugim prejeli še:

  • Mestna občina Murska Sobota, ki je pridobila znak Slovenia Green Destination bronze,
  • Gostilna Rajh iz Bakovcev, ki si je pridobila znak Slovenia Green Cuisine,
  • Občina Moravske Toplice, ki je pridobila znak Slovenia Green Destination gold in
  • Terme Vivat, ki so pridobile znak Slovenia Green Accommodation

V šopku zelenih ponudnikov slovenskega turizma je vključenih okrog 200 ponudnikov, med njimi tudi 8 iz destinacije Pomurje.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem