Podjetni tudi na podeželju

Datum objave: 21. 1. 2019
Novice

Pomurje je izrazito podeželska regija. Na eni strani to pomeni obilico lepe narave, zanimivih aktivnosti in kakovostnega pridelka, na drugi številne izzive, še zlasti izven urbanih središč.

Na srečanju v Martjancih smo s podjetnimi kmeti, strokovnjaki in prebivalci podeželja analizirali trenutno stanje in kovali ideje za v prihodnje. Smo sredi priprave temeljnega regijskega strateškega dokumenta, ki bo začrtal smer razvoja Pomurja do leta 2035. Pri tem so pomembna naslednja vprašanja: Bomo spodbujali manjše kmetije ali velika kmetijska gospodarstva? Je naše podeželje pripravljeno na vpeljavo novih pristopov v kmetovanju, ki vključuje visoko tehnologijo? Si lahko predstavljamo obilico manjših ekoloških kmetij, ki se povezujejo pod enotno blagovno znamko? Je morda prav turizem na podeželju tisti potencial, ki ga še nismo izkoristili?

K iskanju odgovorov vabimo tudi vas. Če imate idejo, kako podeželje ohranjati vitalno in spodbujati k podjetnosti, nam pišite na tadej dot-no-spam pirc at-no-spam rcms dot-no-spam si. Naše dejavnosti spremljajte tudi na Facebooku, kjer bomo objavili termine naslednjih srečanj in pogovorov o razvoju podeželja.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem