Polnilna infrastruktura za električna vozila v Pomurju se izboljšuje

Datum objave: 25. 1. 2019
Novice

Tranzicija vozil s fosilnih goriv na električni pogon je proces, ki zahteva svoj čas. Na eni strani je potrebna prilagoditev infrastrukture ter ponudnikov storitev, na drugi prilagoditev uporabnikov. Na razvojnem centru Murska Sobota si prizadevamo, da bi tudi Pomurje tranzicijo doživelo karseda nemoteno in optimalno za prebivalce regije.

V Pomurju že delujejo 3 hitre (DC) polnilnice in 23 javnih (TYP 2) polnilnic. V letu 2019 bomo ponudbo in dostopnost e-mobilnosti še okrepili. Pred regijskim promocijskim centrom Expano bo postavljenih pet novih polnilnic, vključno z dvema Teslinima polnilnicama (destination charger). Na isti lokaciji bo možna tudi izposoja električnih vozil podjetja AvantCar.

V sklopu projekta E-SME (e-mobilnost sreča MSP-je) med drugim razvijamo poslovne modele za nove storitve na področju e-mobilnosti, saj ravno tranzicija na električna vozila prinaša številne poslovne priložnosti in izzive za manjša podjetja.

Če imate poslovno idejo, s katero bi radi prodrli na trg e-mobilnosti tudi vi, vam v sklopu projekta E-SME lahko pomagamo priti do poslovnega modela, s katerim boste dobro pripravljeni stopili na trg. Po nasvet se obrnite na našega sodelavca Simona Sukiča (simon.sukic@​rcms.si). Novice o projektu lahko spremljate tudi na našem Facebook profilu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem