Pomurje ima novega predsednika Sveta regije

Datum objave: 21. 7. 2021
Novice

Pomurje je ena od dvanajstih statističnih regij v Sloveniji, s skupno 27 občinami. Te se trudijo delovati v javno dobro in v dobrobit svojih občanov. Pri tem se soočajo z izzivi in težavami, ki presegajo občinske meje. Parcialno reševanje tovrstnih vprašanj po posameznih občinah ne daje dolgoročnih učinkov. Pristopiti je potrebno sistematično in na ravni celotne regije, če želimo rezultate, ki so trajni in trajnostni. 

S tem namenom deluje Svet pomurske razvojne regije (krajše Svet regije). Člani Sveta regije so pomurske županje in župani ter predsednik madžarske samoupravne narodne skupnosti. Povezujejo se in sodelujejo s skupnim ciljem: v svojih občinah in posledično v regiji ustvariti pogoje privlačne za življenje in delo.  

Prejšnji teden so se članice in člani Sveta regije ponovno sestali v Martjancih na 90. seji, da bi v sodelovanju sprejeli odločitve regijskega pomena. Tokrat so pozornost med drugim namenili izvajanju splošnih razvojnih nalog, izvajanju instrumenta Dogovora za razvoj regij in se seznanili z aktualnimi informacijami in aktivnostmi, ki so regijskega pomena.

Na seji je prišlo tudi do prenosa predsedovanja in verifikacije novega predsedstva Sveta Pomurske razvojne regije.

Novo predsedstvo, za obdobje 12 mesecev, sestavljajo:  

  • predsednik: Stanko Ivanušič, župan Občine Razkrižje,
  • prvi namestnik: Jožef Škalič, župan Občine Kuzma,
  • drugi namestnik: Franc Horvat, župan Občine Tišina.

Da boste obveščeni o regijskem razvoju in priložnostih, ki jih ta ponuja vam, nas spremljajte na naši spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem