Pomurje uspešno na razpisu za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih.

Datum objave: 19. 5. 2023
Novice

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je objavilo rezultate razpisa za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih za obdobje let 2023 in 2024. Devet občin iz Pomurja bo prejelo sredstva v skupni višini 1.187.041,31 EUR, potem ko so zaprosile za financiranje in so bile uspešne na razpisu.

Namen javnega razpisa je pospešiti izvajanje občinskih investicij v urejanje romskih naselij, ki so še vedno komunalno neurejena ali slabo urejena. Ministrstvo pa želi prispevati k izboljšanju bivalnih pogojev prebivalcev teh naselij.

V okviru tega razpisa bodo infrastrukturo v romskih naseljih v letih 2023 in 2024 izboljšale naslednje občine: Dobrovnik, Kuzma, Lendava, Puconci, Rogaševci, Šalovci, Tišina, Turnišče ter Mestna občina Murska Sobota.

Tudi Razvojni center Murska pozdravlja uspešnost devetih občin iz Pomurja pri pridobitvi sredstev na razpisu ter njihovo predanost in vlaganje v razvoj romske skupnosti. Ta dosežek predstavlja pomemben korak naprej pri izboljšanju življenjskih pogojev prebivalcev romskih naselij in s tem celotne regije.

Vir: MKRR

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem