Pomurje v oddaji Na lepše

Datum objave: 31. 5. 2022
Novice

Pomurje je vse bolj privlačna destinacije za obiskovalce in je deležna čedalje večje pozornosti. Tudi zato so se pretekle tedne ustvarjalci oddaje Na lepše iz RTV Slovenija mudili v Pomurju in v oddaji predstavili nekaj zanimivih zelenih zgodb naše regije.

V Pomurju so poleg kolesarjenja, ki je bilo predstavljeno v eni izmed prejšnjih oddaj, zanimive tudi druge outdoor aktivnosti, tokrat so bile izpostavljene tiste na vodi. Gledalci so tako spoznali možnosti rekreacije na Soboškem jezeru in reki Muri, s poudarkom na veslanju v kajakih, kanujih, supih in raftu na Muri, ki jih ponuja Panexfun. Obiskali so Expano, ki je prejemnik znaka Slovenia Green Attraction ter se podali na zeleno pot odkrivanja sledi vider, po katerih so jih popeljali ob Mali Krki v centru Aqualutra v Križevcih na Goričkem. Zelena zgodba tokratnega obiska se je zaključila v gostilni Zeleni gaj, kjer je ekipa oddaje z Mojco Mavec sodelovala pri pripravi »vrtanka« in okušala goričke specialitete, ki jih pripravlja mlada generacija s svežim pristopom do tradicije in s sestavinami iz sosednjih ekoloških kmetij. Vabimo k ogledu prispevka!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem