Pomurje vozi na elektriko

Datum objave: 15. 4. 2019
Novice

Pomurska regija je s svojim ambiciozno vizijo, da bo postala regija brez lastniških vozil, pritegnila pozornost številnih simpatizerjev in strokovnjakov s področja e-mobilnosti in trajnostnega razvoja. To je bil tudi razlog, da se je največje srečanje društva za e-mobilnost Slovenije letos odvijalo ravno v pomurski regiji. Srečanje si bomo zapomnili kot prelomen trenutek, ko so prizadevanja za prodor električne mobilnosti postala jasen cilj javnega in zasebnega sektorja, saj so se srečanja udeležili razen članov društva tudi ključni deležniki: občina, regijska razvojna agencija, javni sklad in seveda predstavniki gospodarstva, ki so prepoznali izzive prihodnosti in na pravilen način razumejo trajnostno mobilnost.

V sklopu dogodka so bile odprte tri Tesline destinacijske polnilnice in polnilni mesti Avant2Go pred Expanom, ki so posebej pomembne kot primer dobre prakse, saj so odprte, torej namenjene vsem uporabnikom različnih električnih avtomobilov. Nato pa so voznice in vozniki preko 60 električnih vozil besede o prekmurskem gostoljubju in prizadevanjih za nadaljnji razvoj turizma preizkusili v praksi s krožno vožnjo po Pomurju z zanimivimi postanki.

Če vas zanima več o dogodku samem, nam lahko pišete na simon dot-no-spam sukic at-no-spam rcms dot-no-spam si, sledila pa bo tudi reportaža s fotografijami in posnetki s srečanja, link katerega bo objavljen tudi na našem Facebook profilu.  

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem