POMURSKI PODJETNIKI NA IZMENJAVI DOBRIH PRAKS

Datum objave: 28. 5. 2019
28. 5. 2019
Novice

Odličnost podjetja je v razvoju kadrov, zato je Razvojni center Murska Sobota 23.5.2019, v okviru projekta Spot Pomurje organiziral strokovno ekskurzijo za pomurska podjetja. Obiskali smo podjetji Knauf Insualtion d.o.o. in Iskratel d.o.o..

Vedno več podjetij se namreč zaveda, da organizacija ne more oblikovati zavzete ekipe zaposlenih brez dobrega oddelka za upravljanje s človeškimi viri. Ključne funkcije skupine za upravljanje s človeškimi viri (HR) vključujejo zaposlovanje ljudi, njihovo usposabljanje, ocenjevanje uspešnosti, motiviranje zaposlenih, komunikacijo na delovnem mestu, varnost na delovnem mestu in še veliko več.

Namen obiska je tako bil ogled dobrih praks iz področja HR (Human resources), odpiranje poslovnih priložnosti za podjetja iz pomurske regije, dogovorjanju o možnostih medsebojnega sodelovanja in mreženju med udeleženci. V Knauf Insulation, d.o.o., ki je največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov, so z nami delili znanja in izkušnje svojih HR projektov ter nam predstavili svoj razvojni center. V podjetju Iskratel d.o.o. pa  smo spoznali njihove HR prakse in izvedene aktivnosti na področju transformacije organizacijske kulture, s ciljem vzpostavitve povezovalne kulture.

Ob vsem videnem in povedanem smo skupaj prišli do zaključka, da je v preteklosti bila strateško pomembna tehnična dovršenost v podjetju. Temu danes ni več tako. Danes je ključnega pomena razvoj kadrov v podjetju. To pomeni, da je poleg izobraževanja zaposlenih, dviga njihovih kompetenc, osebne rasti pomembno še, da se v podjetju zavedajo, da so ljudje največji kapital vsake organizacije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem