Potenciali in priložnosti prehoda v krožno gospodarstvo in krožno potrošnjo v Pomurju

Datum objave: 10. 10. 2018
17. 10. 2018
Dogodek

Po uspešni izvedbi Regijske razvojne konference in odločnem začetku procesa priprave Regionalnega razvojnega programa Pomurje 2021–2027 (RRP), vas prijazno vabimo na prvo premišljevalnico v tematskem sklopu »Potenciali in priložnosti prehoda v krožno gospodarstvo in krožno potrošnjo v Pomurju«, in sicer 17. oktobra 2018 ob 9.30 (do predvidoma 12.00), v sejni sobi Pomurske gospodarske zbornice, Lendavska 5a, Murska Sobota.

Tekom srečanja bomo celostno obravnavali priložnosti, ki jih obeta prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo, ključne gospodarske dejavnike in Pomurju ustrezne ekonomske modele, obenem pa bomo storili korak več in se lotili tudi potrošniške plati gospodarstva, s poudarkom na učinkoviti rabi virov, izboru materialov, ponovni uporabi ter pametnem potrošništvu vseh generacij in družbenih skupin.

V razpravo nas bo s strokovnim uvodom pospremil prof. dr. Henrik Gjerkeš, profesor na Fakulteti za znanosti o okolju Univerze v Novi Gorici, strokovnjak za okolju prijazne tehnologije, trajnostno rabo virov in materialov ter preučevalec koncepta krožnega gospodarstva. Po uvodu bo sledila moderirana razprava udeležencev.

Bodite del razvoja Pomurja in potrdite svojo udeležbo na e-naslov: tadej.pirc[at]rcms.si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem